USD32,38
EURO34,74
JPY0,207200
RUB0,347100
GBP40,64
EURO/USD1,07
BIST10.101,71
GR. ALTIN2.408,23
BTC61.191,92

Projeksiyon Perde Motoru Nedir, Nereden Alınır?

projeksiyon-perde-motoru
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Projeksiyon perde motoru seyir zevkine önem veren insanların sıklıkla araştırdığı ürünler arasındadır. Sinema severlere müjde! Projeksiyon perdeleri sayesinde artık evinizde de bir sinema ortamı yaratabileceksiniz. Üstelik bu imkâna erişmekte bir hayli kolay. Hazır kurulu sistem halindeki perdeleri satın alarak bu keyfe sizde ortak olabilirsiniz.

Kurulumunun bir hayli kolay olması size ekstra masraflarda çıkarmayacaktır. Fakat uzun kullanımlarda perde motorlarında azda olsa arıza durumları görünmektedir. Peki bu durumda perde motorunuzu nereden alacaksınız? Projeksiyon perde motoru hakkında tüm bilgilere bu yazı sayesinde cevap bulabilirsiniz!

Projeksiyon Perdesi Motoru Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Motorlu projeksiyon perdesi seçerken dikkat edilmesi gereken çok kritik noktalar mevcuttur. Bu aşamalara dikkat edilmezse sonraki dönemlerde problemler yaşanabilir. Projeksiyon perdesi modelleri seçerken ilk dikkat edilmesi gereken motor gücüdür. Perdenin büyüklüğüne bağlı olarak doğru tercih yapılmadığı taktirde kolayca arızalar meydana gelebilir.

projeksiyon-perde-motoru

Projeksiyon perde motoru dışında dikkat edilecek farklı bir unsur ise kumandalı projeksiyon perdesi ya da manuel projeksiyon perdesi seçenekleridir. Manuel seçimi yapacaklar için ürün biraz uğraştırıcı olabilir. Uzaktan kumandalı olan akıllı model tercihinde bulunanlar için kullanım daha kolay olacaktır. Projeksiyon cihazınızı alırken bu şekilde detaylı incelemeler ile daha sağlıklı bir alışveriş yapabilirsiniz.

Projeksiyon Perdesi Kumaşı Seçimini Neye Göre Yapılır?

Projeksiyon perdesi tercihinizi etkileyecek en önemli etmenlerden biriside perdenin kumaşı olmalıdır. Nitekim projeksiyon perde motoru ya da projeksiyonun kendi kalitesi kadar perdenin kalitesi de seyir zevkinizi doğrudan etkileyecektir. Peki perde seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Projeksiyon perdesi alırken ürünün kumaşı ne çok ince nede çok kalın olmalıdır. İnce olduğu taktirde ışık sızdırması yapabileceği gibi, kalın olduğu taktirde de perdenin toplanma esnasında kırılmalar meydana gelebilir. Projeksiyon perde kullanıcı yorumlarından yola çıkarak söylemek gerekirse genel olarak şu modeller tercih edilmektedir.

Perde kumaşı mat beyaz ve çerçevesi siyah! Bahsi geçem konuda kullanıcıların mat beyaz ve siyah çerçeve tercih etmesinin nedeni gündüz ya da gece kullanımlarında filmin yansıma yapmaması içindir. Mat perde ışığı içinde tutar ve farklı açıdan gelen ışıklardan etkilenip parlama yapmaz.

Siyah çerçeveli perde sayesinde ise ışık sızıntıları önlenir. Siyahın ışığı emme özelliği olduğu için perde dışına ışık çıkışını engeller. Projeksiyon perde motoru ve kumaşı seçerken sizde bu ayrıntılara dikkat edebilirsiniz.

Projeksiyon Perdesi ve Projeksiyon Perde Motoru Türleri Nelerdir?

Projeksiyon perde ve projeksiyon perde motoru kendi içerisinde birtakım gruplara ayrılmaktadır. Genel olarak isimlendirmeleri açılış ve duvara monte türüne göre belirlenmiştir. Bahsi geçen ürünlerden hangisinin size daha uygun bir şekilde çalıştığını anlamak için ürün özelliklerini incelemek gerekir. Projeksiyon perdelerinin türleri ve özellikleri için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Tripod Projeksiyon Perdesi

Tripod bilindiği üzere belirli bir nesnenin sabitlenebilmesi için kullanılan seyyar ayaklardır. Bahsi geçen ayaklı sistem projeksiyon perdelerinde de sıklıkla kullanılmaktadır. Genelde ürünün tercih edilmesindeki amaç yerden tasarruf ve kurulum kolaylığıdır. Tripod sisteminin dezavantajı ise projeksiyon perde motoru bulunmamasıdır.

projeksiyon-perde-motoru

Evinde yeterince yer olmayanlar ya da projeksiyon perdesini yanında taşımak isteyenler için muhteşem bir teknolojidir. Üstelik perde fiyatlarının da oldukça uygun olması diğer modellere göre talepleri arttırmaktadır.

Katlanabilir Projeksiyon Perdesi

Katlanabilir projeksiyon perdelerinin çalışma prensibi basit fakat oldukça etkilidir. Projeksiyon perde motoru bu noktada işinizi kolaylaştıran unsurlar arasındadır. Ürünün katlanma sistemi motorlar tarafından desteklenir ve rulo halinde toplanır. Perdenin rulo halinde toplanma amacı kırışıklıkların meydana gelip görüntü kalitesini bozmaması içindir.

Üstelik Projeksiyon perde motoru sayesinde katlanış esnasında tek yapmanız gereken şey bir düğmeye basmaktır. Hem kullanımı kolay hem de estetik görüntüye sahip seyir perdesi evinize şıklık katacaktır. Bahsi geçen ürünün size hitap ettiğini düşüyorsanız hemen satın alma işlemine geçin ve bu keyiften mahrum kalmayım!

Gündüz Projeksiyon Perdesi

Film izlemek sadece gece ya da karanlık ortamlara mahsus bir aktivite değildir. Filmin dışında ise iş toplantıları, sunum gibi önem arz eden durumlarda da bahsedilen ürün sayesinde artık ışığın esiri olmaktan korkmayacaksınız. Anti-Light Screen yani gündüz perdesi ışıklı ortamlarda yüksek performans sunan özel bir modeldir.

Perdenin kumaşı özel malzemelerden üretilmiş ve gündüz güneş ışığından kaynaklı yansımalardan etkilenmemektedir. Genelde iş ortamlarında tercih edilen ürüne istediğiniz taktirde sahip olması da çok kolaydır. Perdenin kumaşının çok ince ve hafif olması da her türlü projeksiyon perde motoru ile kullanıma imkân sunmaktadır.

Projeksiyon Perde Motoru: Storlu Projeksiyon Perdesi

Storlu projeksiyon perdeleri görünüm itibariyle klasik türlere birebir benzemektedir. Bu perdelerde tek fark ise mat beyaz yerine fiber glass yüzeye sahip olan türleri de mevcuttur. Perde tam anlamıyla fiyat performans ürünüdür.

projeksiyon-perde-motoru
Projeksiyon Perde Motoru

Projeksiyon perdesinin hem fiyatı çok uygun hem de sunduğu özellikler diğer modelleri aratmamaktadır. Perde üzerinde meydana gelen kırışıklıklar ve potluklar ütü yardımı ile kolayca giderilebilir. Projeksiyon perde motoru ile kullanıma da uygun olması nedeniyle uzaktan kumanda ile kullanılabilir.

Motorlu Projeksiyon Perdelerinin Ölçü ve Özellikleri!

Projeksiyon perdesi satın almak isteyen insanların en büyük korkusu satın alım işleminden sonra ürünün evine uygun olmayacağından yanadır. Fakat film perdelerinde bu dert edilecek bir konu değildir. Sebebi ise projeksiyon perdeleri ve projeksiyon perde motoru evinize uygun ölçek ve özelliklerde üretilebilmektedir.

Bahsi geçen ürünü kullanmak istediğiniz mekânı belirlemeniz ve ölçüleri satın alacağınız firmaya bildirmeniz yeterli olacaktır. İsteğinize bağlı perde modelinde boyutlandırmaları yapılıp teslimatı gerçekleştirilecektir. Perdelerde bunlarla uğraşmayıp hazır sistem almak isteyenler için ise sıklıkla kullanılan türler şunlardır:

projeksiyon-perde-motoru

Gamma Screens 240×200 Motorlu Projeksiyon Perdesi

Projeksiyon perde motoru mutlaka olmalı ve boyutları da beni tatmin etmeli diyorsanız bu ürün tam size göre! Ürün temel özellikleri şu şekildedir;

  • Kaliteli ve pürüzsüz yansıma yüzeyi
  • Potluk ve dalgalanma önleyici kumaş
  • Tam otomatik kumandalı projeksiyon perde motoru
  • Kontrast siyah çerçeve
  • Işık geçirmez arka fon
  • Ultra HD yüksek kalite performansı (4K çözünürlük)
  • Ürün içi montaj kiti de dahil daha birçok özellik üründe mevcuttur.

Motorlu Projeksiyon Perdesi 200×200

Fiyat konusunda çok yükseklere çıkmamak ancak seyir keyfinden de ödün vermemek isteyenler için ölçüleri oldukça ideal bir modeldir. Üstelik ücretlerinin bu kadar uygun olmasının yanı sıra projeksiyon perde motoru bulunması da diğer bir avantajıdır.

Perde beyaz mat ve ışık yansıtmazdır. Kare ve siyah çerçeveye sahip olması da projeksiyondan gelen yansımaların tek bir noktada toplanmasına ve dalgalanmalara engel olmaktadır. Her eve uygun ölçüleri ile düşünmeden tercih edebilirsiniz.

projeksiyon-perde-motoru

Motorlu Projeksiyon Perdesi 300×225

Ortamı daha ferah ve geniş olanlar için 3 metre genişliğindeki bu perde dev ekranda seyir keyfinizi zirveye taşıyacak! Bu kadar büyük bir perdenin açılıp kapatılması zor olacağından projeksiyon perde motoru bu üründe de kullanılmaktadır. Ürüne internet ve teknoloji marketlerinden kolayca sahip olabilirsiniz.

2022 Projeksiyon Perdeleri ve Projeksiyon Perde Motoru Fiyatları Ne Kadar?

2022 yılında projeksiyon sistemlerinde fiyatlar oldukça farklılık göstermektedir. Bu nedenle perde ve motorlarda fiyatlar hakkında net bir bilgi vermek çok doğru olmayacaktır. Perde fiyatlarının tam belirlene bilmesi için ürünün hangi özelliklere sahip olması gerektiğini belirlemeniz gerekir.

Projeksiyon perdesinin türünden tutundan projeksiyon perde motoru özelliklerine kadar tüm faktörleri fiyatlarınızı aşağı ya da yukarı doğru etkileyecektir. Siz de ürününüzde olması gereken aksam ve özellikleri belirleyip en yakın teknoloji marketini ziyaret ederek doğru ücretlendirme bilgilerine sahip olabilirsiniz. Elbette sıfırdan bir motor almak yerine projeksiyon tamiri sayesinde ikinci el kullanabilirsiniz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

trparca ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!