USD32,44
EURO34,74
JPY0,206500
RUB0,354000
GBP40,80
EURO/USD1,07
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
BTC63.497,13

İngilizce Konuşabilmek İçin 5 Büyük Teknik

İngilizce Konuşabilmek İçin 5 Büyük Teknik
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çağımızın gerektirdiği bir çok şeyin arasında bulunan ve bu gerekli şeylerin en önemli olanlarından bir tanesi de yabancı dil öğrenmektir. Yabancı dil öğrenmek insanın hem kişisel hem sosyal hayatını büyük ölçüde etkiler. Yabancı dilmek günümüzde neredeyse zorunlu bir hale bürünmüştür. Bu nedenle İngilizce konuşabilmek adına bazı tekniklerden faydalanabilirsiniz.

İngilizce Konuşabilmek İçin Teknikler

Büyük çaplı firmalarda çalışmak isteyenler, hayatta büyük amaçları olan kişiler, kültür seviyesini çok daha genişletmek isteyen insanlar için yabancı dil vazgeçilmez bir gerçektir. Bu makalemizde yabancı dil veya İngilizce konuşabilmek için altın niteliğinde 5 tekniği listeledik.

Hata Yapmaktan Korkmayın

Bizim toplumumuzda yer alan “Şöyle demeyeyim rezil olurum, bu böyle doğru olur mu ki” tarzındaki değersiz cümleleri bir kenara bırakın ve korkmadan konuşun. Rahat olun ve hata yapmaktan kaçınmayın. Alfabe ve gramer kuralları üzerinden mükemmel konuşmayı beklerseniz karşıdaki sizden sıkılır.

Sosyal hayatta biriyle İngilizce konuşurken size “Mmm İngilizce konuştun ama gramer olarak yanlış söyledin” demiyor ki. İngilizce konuşabilmek ile yazıp okuyabilmek aynı şeyler değildir. Yurtdışına çıktığınız zaman konuşabilmeniz için mükemmel İngilizce yazabiliyor ve okuyabiliyor olmanız gerekmiyor.

Biriyle konuşurken yanlış kelime kurmaktan sakınmayın. Karşı taraf zaten cümlenin bütünlüğüne bakarak sizi anlayacaktır. Bunu şöyle bir örnekle açıklayalım. Örneğin Türkçe’si zayıf bir yabancı size “Ben var gelmek İstanbul’a” dediği zaman siz nasıl ki çok kolay bir şekilde anlayabiliyorsunuz İngilizce öğrenmeye yeni başladığınızda da bu mantıkla konuşmalısınız ve korkmamalısınız.

Bir başka konu ise kelime bilgisi. İngilizce öğrenmeye yeni başladıysanız binlerce kelime öğrenmenize gerek var mıdır düşünün. Günlük hayatta Türkçe konuşurken kaç farklı kelime konuşuyorsunuz? Örneğin muhteşem, harika, harikulade, ender vb. bir sürü kelime anlam olarak aynıdır. Bu yabancı dillerde de bu şekildedir. Yeni öğrenmeye başladığınız bir dili basitleştirerek öğrenmelisiniz.

Uçurumdan Atlayın

Yurtdışına çıkacağınız zaman İngilizce’yi orada öğrenirim diye plan kurmayın. İngilizce veya başka bir yabancı dili ileriki hayatımda o ülkeye gider orada öğrenirim diye planlarınızdan çıkarmayın. Herkesin gün içerisinde boş vakitleri vardır. Bu zamanları bu şekilde doldurabilirsiniz.

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte imkanlar daha da artmıştır. İnternet üzerinden yabancı arkadaşlar dahi edinerek hiç korkmadan onlarla konuşabilirsiniz. Gerçek hayatta hiçbir zaman görmeyeceğiniz kişilere karşı size göre saçma cümleler bile kurmakta özgürsünüz. İngilizce sadece dil bilgisini öğrenmekle olmaz elbette. Birileriyle konuşmalısınız ki pratik olsun.

Okunuşları Dert Etmeyin

İngilizce eğitimlerinde çok görülür; Amerikan İngilizcesi mi öğrenelim İngiliz İngilizcesi mi? Siz konuşmayı öğrenince zaten gerisi elbette gelecektir. Amerikalı bir kişi İngiltere’ye gittiğinde “Bu nasıl dil, bizimkinden farklı” tarzında cümle kurmaz. Sizin dediklerinizi herkes zaten rahatlıkla anlayacaktır. Kelimeleri yanlış okusanız da karşı taraf sizi düzeltecektir. Bu şekilde daha rahat öğrenmiş olacaksınız. Size tavsiyemiz en iyisi Türk İngilizcesi öğrenin. Yabancı ülkeye gidip de dilini pekiştirmemiş bir arkadaşınız varsa zaten onunla profesyonel bir şekilde konuşmanıza da pek gerek yoktur.

Cümle Kalıplarını Bilin

Bizim dilimizde de bir çok kelimeyle anlatacağınız derdi iki tane kısa kelimeyle geçilebiliniyor. Aynı şekilde yabancı dillerde de bu kural geçerlidir elbette. Örneğin İngilizce’de şu cümle çok popülerdir: it is raining cats and dogs. Türkçe karşıtı “kediler köpekler yağıyor” demektir fakat anlamı daha farklıdır.

Bu cümlenin anlamı ise şudur; zamanında İngiltere’de o kadar şiddetli yağmurlar yağarmış ki kediler ve köpekler damlardan düşermiş ve de bu şekilde bu söz ortaya çıkmış, herkesin ağzına dolanmış. Bu tarz cümle kalıplarını bilmenin iki güzel yanı vardır: teknik olarak bir sürü kelimeyle uğraşmak zorunda kalmazsınız, size söylendiği zaman mantık kurarak anlayabilirsiniz. İnternetten kısa bir araştırmayla birlikte bu tarz İngilizce kalıpları çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz.

Yavaş Konuşun

Panik atak olmaya gerek yoktur. Türkçe’yi nasıl ki yavaş konuştuğunuzda kelime ve cümle seçmek daha kolay oluyor aynı şekilde yabancı dillerde de bu şekilde oluyor. Yavaş konuşursanız aklınızdan çok daha fazla kelime geçer ve kurduğunuz cümle gitgide kaliteli hale gelir. Yabancı dili konuşurkenki en büyük dertlerimizden biri de hızlı konuşmaktır. Ne kadar yavaş konuşursak o kadar hatasız cümle kurarız.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

28 Yorum

  1. 10 Aralık 2020, 14:46

    Ingilizce konuşmak ve kendini geliştirmek adına harika bir yazı olmuş çok beğendim bana adeta özgüvenimi geri verdiniz .

  2. 10 Aralık 2020, 14:46

    Ingilizce konuşmak ve kendini geliştirmek adına harika bir yazı olmuş çok beğendim bana adeta özgüvenimi geri verdiniz .

  3. Yazıyı çok beğenerek okudum. Bende bu yöntemleri uygulayarak ingilizce öğrenmeye başlayacagım. Teşekkür ederim

  4. Yazıyı çok beğenerek okudum. Bende bu yöntemleri uygulayarak ingilizce öğrenmeye başlayacagım. Teşekkür ederim

  5. İngilizce öğrenme sürecimde çok işime yaradı tekniklerle yarıyor elinize sağlık

  6. İngilizce öğrenme sürecimde çok işime yaradı tekniklerle yarıyor elinize sağlık

  7. Bu yazı sayesinde artik daha rahatça ingilizce konuşabilirim güzel bir yazı olmuş teşekkür ediyorum

  8. Bu yazı sayesinde artik daha rahatça ingilizce konuşabilirim güzel bir yazı olmuş teşekkür ediyorum

  9. 10 Aralık 2020, 16:04

    Gerçekten bilgiler işime yarayacak İngilizce kursu na gidiyorum Bazen ufak tefek küçük ayrıntılar bizi başarısızlığa sürüklüyor ama sizin makalemizde yazılan Yazıların hepsini uygulayacağım teşekkür ederim

  10. 10 Aralık 2020, 16:04

    Gerçekten bilgiler işime yarayacak İngilizce kursu na gidiyorum Bazen ufak tefek küçük ayrıntılar bizi başarısızlığa sürüklüyor ama sizin makalemizde yazılan Yazıların hepsini uygulayacağım teşekkür ederim

  11. Bunları uygulayıp kendimi ve kendi konuşmamı geliştirdim. Çok güzel ve faydalı oldu. Teşekkürler. Herkese tavsiye ederim.

  12. Bunları uygulayıp kendimi ve kendi konuşmamı geliştirdim. Çok güzel ve faydalı oldu. Teşekkürler. Herkese tavsiye ederim.

  13. 12 Aralık 2020, 19:48

    Uzun süredir İngilizce konuşmak istiyorum öğrenmek için ufak girişimlerim olsa da nasıl yapacağımı bilmiyordum. Haberiniz sayesinde tekrar başlamak için bir hevesim oldu. Yazınız için teşekkürler emeğinize sağlık ?

  14. 12 Aralık 2020, 19:48

    Uzun süredir İngilizce konuşmak istiyorum öğrenmek için ufak girişimlerim olsa da nasıl yapacağımı bilmiyordum. Haberiniz sayesinde tekrar başlamak için bir hevesim oldu. Yazınız için teşekkürler emeğinize sağlık ?

  15. Gerçekten bu teknikler farklı görünüyor. Açıkçası senelerdir deniyorum. Sürekli uğraşı içindeyim bunca deneyimime karşılık bu tekniklerin yararlı olacağı kanısındayım diyebilirim çok açık bir şekilde ve net olarak.

  16. Gerçekten bu teknikler farklı görünüyor. Açıkçası senelerdir deniyorum. Sürekli uğraşı içindeyim bunca deneyimime karşılık bu tekniklerin yararlı olacağı kanısındayım diyebilirim çok açık bir şekilde ve net olarak.

  17. 15 Aralık 2020, 18:33

    Ortak dil ingilizce ve herkesin kendi için, kendini geliştirmesi için öğrenmesi gerekiyor. Bu paylaşılan metotlar inanılmaz iyi. İngilizce öğrenmeye heveslendirdiğiniz için teşekkürler.

  18. 15 Aralık 2020, 18:33

    Ortak dil ingilizce ve herkesin kendi için, kendini geliştirmesi için öğrenmesi gerekiyor. Bu paylaşılan metotlar inanılmaz iyi. İngilizce öğrenmeye heveslendirdiğiniz için teşekkürler.

  19. İngilizce. Kesinlikle dünyanın dili. Denizin ortasında doğmuş bir dil bugün tüm dünyanın dili haline geldi ve öğrenmek hayati bir gereklilik neredeyse. Gramerde iyi olsam da kelime bilgimin azlığından dolayı hala istediğim seviyede değilim. Bu yazı da ingilizce öğrenme serüvenimde bir deniz fenerim artık.

  20. İngilizce. Kesinlikle dünyanın dili. Denizin ortasında doğmuş bir dil bugün tüm dünyanın dili haline geldi ve öğrenmek hayati bir gereklilik neredeyse. Gramerde iyi olsam da kelime bilgimin azlığından dolayı hala istediğim seviyede değilim. Bu yazı da ingilizce öğrenme serüvenimde bir deniz fenerim artık.

  21. Sanırım bu öneriler sayesinde İngilizcemi geliştirebilirim. Oldukça faydalı, denemeye değer bilgiler vermişsiniz. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için??

  22. Sanırım bu öneriler sayesinde İngilizcemi geliştirebilirim. Oldukça faydalı, denemeye değer bilgiler vermişsiniz. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için??

  23. 19 Aralık 2020, 10:09

    Hata yaparak hayatı öğreniyoruz. Bu yazıda şunu fark ettim. Normal ana dilimizi konuşurken bile cümle düzenine dikat etmiyoruz. Ingilizce öğrenmek için neden bu kadar kendimizi kasalım.

  24. 19 Aralık 2020, 10:09

    Hata yaparak hayatı öğreniyoruz. Bu yazıda şunu fark ettim. Normal ana dilimizi konuşurken bile cümle düzenine dikat etmiyoruz. Ingilizce öğrenmek için neden bu kadar kendimizi kasalım.

  25. Bir işi severek yaparsanız başarılı olabilirsiniz. Her işte geçerli bir kuraldır bu. İngilizce öğrenmek isyiyprsanız da sevmeli ve ilgi duymalısınız. Başka türlü, öğrenmek çok zor olur.

  26. Bir işi severek yaparsanız başarılı olabilirsiniz. Her işte geçerli bir kuraldır bu. İngilizce öğrenmek isyiyprsanız da sevmeli ve ilgi duymalısınız. Başka türlü, öğrenmek çok zor olur.

  27. Ortak dilden uzak kalmanın eksilerini yaşamaya başladım ve bi yerden tutunmam gerek diyerek bilgiler toplamaya başladım, yazının insana yolladığı bir özgüven var ve bu benim öğrenme merakımı da arttırdı!! teşekkür ederim bu yazı için:)

  28. Ortak dilden uzak kalmanın eksilerini yaşamaya başladım ve bi yerden tutunmam gerek diyerek bilgiler toplamaya başladım, yazının insana yolladığı bir özgüven var ve bu benim öğrenme merakımı da arttırdı!! teşekkür ederim bu yazı için:)

Giriş Yap

trparca ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!