USD35,68
%0.13
EURO37,54
%0.87
JPY0,229600
%0.0026
RUB0,362700
%1.65
GBP44,61
%1.12
EURO/USD1,05
%0.9
BIST10.104,85
%-0.08
GR. ALTIN3.185,48
%0.96
BTC106.094,34
%2.1
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: Cep Telefonu Karşılaştırma

Cep Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: Cep Telefonu Karşılaştırma

dijitalevim_cep-telefonu-alirken-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar-cep-telefonu-karsilastirm
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cep telefonu karşılaştırma işlemleri doğru cep telefonunu bulmak için son derece önemlidir. Ancak cep telefonu alırken bazı hususların da biliniyor olması gerekmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte telefonlar cebimize kadar girdi. Eski yıllarda cep telefonu satın alırken, sadece arama yapabilmesi yetiyordu. Şu anda kamera, dokunmatik ekran, 4,5 G, işletim sistemi, ekran boyutu, RAM gibi özelliklerinin olup olmadığını inceliyoruz. Birden fazla telefon üreten firma ve modeller olduğu için, hangi cep telefonunu satın alacağımızı tercih etmekte zorlanıyoruz. Cep telefonu satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları inceleyerek, en uygun cihaza sahip olabilirsiniz. Cep telefonları sürekli olarak yeni özellikler sunduğu için 4,5 G’den sonra 5G özelliği de yakın zamanda cihazlarda yer alacağa benziyor.

Cep telefonu satın alırken, özelliklere dikkat edilmediği takdirde cihazın kullanım süresi uzun ömürlü olmayabilir. Telefonunuzu beğenmeme, oyun oynamama, uygulamaları çalıştırmama gibi nedenlerle soğuyarak değiştirmek zorunda kalırsınız. Kullanım amacınıza en uygun cep telefonunu tercih etmek için, satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları incelemenizde fayda var.

Cep Telefonu Karşılaştırma: İşletim Sistemi Seçimi

dijitalevim_cep-telefonu-alirken-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar-cep-telefonu-karsilastirm

Cep telefonlarında en çok kullanılan popüler işletim sistemleri; Android, İOS ve Windows’tur.

Android: 2008 yılında Google ve Open Handset Alliance tarafından mobil cihazların kullanımı için geliştirilmiş, Linux altyapıya sahip işletim sistemidir. Android, açık kaynak koda sahip olsa da, Google tarafından koruma altına alınmıştır.

Oyun, film, müzik, kitap ve tüm uygulamaları Google Play Store’den ücretsiz indirebilirsiniz. İnternet sitelerinden APK uzantılı dosyaları indirerek de kullanabilirsiniz. Google tarafından sunulan hizmetleri senkronize ederek, tek bir çatı altında kullanabilirsiniz. İstediğiniz Launcher’i indirip kurarak, Android cihazınızı kendinize göre özelleştirebilirsiniz.

İOS: 2007 yılında Apple’in kurucusu Steve Jobs tarafından kendi ürettikleri cihazlarda kullanmak için geliştirilmiş mobil işletim sistemidir. macOS, Unix altyapısına sahiptir. Güvenlik nedeniyle kaynak kodları kapalıdır. Oyun, film, müzik, kitap ve tüm uygulamaları App Store’den indirebilirsiniz.

İOS işletim sistemi en çok profesyonel ve seçkin kişiler tarafından tercih ediliyor. Apple tarafından üretilen mobil cihazların fiyatları yüksek ve uygulamaların birçoğunu ücretli olmak üzere kullanıcılarına sunuyor. Geliştiriciler yeni hazırladıkları oyun ve uygulamaları ilk önce App Store’de paylaşmayı tercih ettiğini bilmenizde fayda var.

Windows Phone: Microsoft’un işletim sistemi, bilgisayarlarda oldukça başarılı ve popülerdir. Microsoft tarafından 2010 yılında mobil cihazlarda kullanmak üzere ürettiği işletim sistemidir. Cep telefonlarında kullanılan işletim sisteminin çok önemli bir özelliği bulunmuyor. Uygulama mağazasında birçok eksiği bulunuyor. Microsoft’un ürettiği cep telefonlarını ucuz olduğu için tercih edebilirsiniz.

Ekran Boyutu Seçimi

dijitalevim_cep-telefonu-alirken-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar-cep-telefonu-karsilastirma

Firmalar tarafından üretilen cep telefonlarının ekran boyutları 3,9 ile 6 inç ve üzerinde oluyor. Kullanım amacınıza göre büyük veya küçük ekranlı telefon tercih edebilirsiniz.

Büyük Ekran: Oyun oynarken, video izlerken ve bir uygulamayı kullanırken ekrandaki tüm detayları rahatlıkla görebilirsiniz. Büyük olduğu için cebinize koymakta zorlanma ve tek elle kullanma sorunları ortaya çıkmaktadır.

Küçük Ekran: Oyun oynarken, video izlerken ve bir uygulamayı kullanırken ekranda yer alan detayların hepsini rahatlıkla göremeyebilirsiniz. Yakınlaştırarak detayları görebilirsiniz. Rahatlıkla cebinize koyabilirsiniz. Küçük ekranlı telefonları ucuz fiyata satın alabilirsiniz. Çözünürlük ve kullanılan malzeme bakımından ekranı net göremeyebilirsiniz.

Cep Telefonu Karşılaştırma: Özellikler

dijitalevim_cep-telefonu-alirken-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar-cep-telefonu-karsilastirm

Firmalar telefon üretirken bazı özellikleri yüksek, bazılarını da düşük tutabiliyor. Fiyata bağlı olarak kullanıcılar bu tür özelliklere dikkat etmeden telefonu satın almış oluyor. Örneğin: Depolama alanı yüksek olurken, RAM’i düşük olabiliyor.

İşlemci ve RAM

dijitalevim_cep-telefonu-alirken-dikkat-edilmesi-gereken-hususlar-cep-telefonu-karsilastirma

İşlemci: Qualcomn Snapdragon, Exynos, Hisilicon Kirin, Mediatek, A12 Bionic işlemci türleri bulunuyor. İşlemci kapasite hızları 512-900 MHZ ile 2,86 GHZ arasındadır. Cep telefonu üreten firmalar genellikle Qualcomn Snapdragon işlemci tipi kullanıyor. Bazıları da kendi işlemci türlerini tercih ediyor.

RAM: Cep telefonlarında yer alan RAM kapasiteleri 1 GB’dan başlıyor, 12 GB’a kadar çıkıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte telefon üreticileri artık 4 GB ve üzerinde RAM’i olan cep telefonlarını üretiyor. Sizde cep telefonu alırken en çok kullanılan Qualcomn Snapdragon ve Hisilicon Kirin işlemci türlerini tercih edebilirsiniz. Oyun ve uygulamaların daha iyi çalışması için, 4 GB ve üzeri RAM ve en çok kullanılan işlemci türleri olan cep telefonlarını tercih edebilirsiniz.

Pil: Uygulama, oyun, mesajlaşma, fotoğraf çekme, video izleme derken gün boyunca cep telefonlarını elimizden düşürmüyoruz. Bu durumda şarj çabuk bitebilir. Şarjınızın daha iyi olmasını istiyorsanız, pil gücü 3.000 MAH ve üzeri olmasına dikkat edin.

Kamera: Cep telefonu kameraları da tıpkı profesyonel fotoğraf makinelerinin özelliklerine yakın olabiliyor. Hem önde, hem de arkada 20 MP ve üzeri özelliği olan cep telefonu kameraları bulunuyor. Fotoğraf çekmeyi seven biriyseniz, yüksek çözünürlüklü ve diyafram özelliği olan cep telefonlarını tercih edebilirsiniz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

trparca 2025 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!