USD32,38
EURO34,79
JPY0,212600
RUB0,351700
GBP40,76
EURO/USD1,07
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.403,70
BTC59.555,03

2021 için En İyi 7 Eğitim Trendi

2021 için En İyi 7 Eğitim Trendi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid 19’un neden olduğu sosyoekonomik değişiklikler nedeniyle 2020 boyunca eğitim zorluklarla karşılaştı. Ayrıca eğitimde dijital teknoloji trendindeki ilerleme, güncel gelişmelere de katkı sağlamıştır. Sonuç olarak, 2021 eğitim eğilimleri ve farklı geçmişlere sahip ürünler, öğrencilere rehberlik eden bu makalede verilmektedir.

E-öğrenme, internet bağlantısı olan bilgisayarlar veya benzeri cihazlar aracılığıyla öğrenmedir. Öğrencilerin fikirleri geleneksel öğrenmeden çok daha iyi bir şekilde keşfetmelerine ve değerlendirmelerine yardımcı olur. Mevcut çağ, aşağıdaki gibi çeşitli nedenlerle sonraki nesil için bu eğilimin değerini artırmıştır;

E-öğrenme, internet bağlantısı olan bilgisayarlar veya benzeri cihazlar aracılığıyla öğrenmedir. Öğrencilerin fikirleri geleneksel öğrenmeden çok daha iyi bir şekilde keşfetmelerine ve değerlendirmelerine yardımcı olur. Mevcut çağ, aşağıdaki gibi çeşitli nedenlerle sonraki nesil için bu eğilimin değerini artırmıştır;

  • Covid-19 salgınının ardından başkalarıyla yüz yüze maruz kalmanın artan sağlık riskleri
  • çevrimiçi eğitim yazılımında şaşırtıcı bir gelişme
  • Ve internetin dünyanın her yerindeki kırsal alanlarda bile kullanılabilirliği en önemli yedeklerdir.

Bir yandan, öğrenciler bilgi ve öğrenme becerilerini geliştirmek için çevrimiçi kaynaklardan yararlanabilirler. Öte yandan, e-öğrenme, meşgul öğrencilerin karşılaştığı çeşitli sorunlara çözümler sunar. Örneğin; birçok öğrenci, araştırma ve yazma için zamanları olmadığında çevrimiçi ödev yazarlarından yardım alır. E-öğrenme önümüzdeki yıllar için farklı ve vazgeçilmez bir eğitim yolu haline geldi.

Video destekli eğitim

E- öğrenme, 2020’de öğrencilerin ucuz, oldukça popüler ve verimli bir eğilimidir. Bir konu hakkında çok fazla bilgi içeren birden fazla bakış açısıyla bir konu hakkında fikir edinmelerine yardımcı olur. Ayrıca yorum bölümlerinde karşılıklı çalışmalarla sorgulayabilir, müzakere edebilir, tartışabilir, zor ve sıkıcı soruları çözebilirler. Esas olarak, video destekli öğrenme, sosyal medya takipçileri arasında popülerdir. 2020 sosyal anket raporlarına göre, YouTube, video destekli öğrenciler arasında en etkili yere sahip.

Bu nedenle sosyal medya, eğitim teknolojisindeki en popüler trendlerden birini iyileştirmek için sürekli olarak güncellemeler başlatıyor. Sonuç olarak, video destekli yeni e-öğrenme / e-learning, ucuz ve kolay bir şekilde çalışmak için her gün daha fazla öğrenciyi kapsıyor.

Yapay Zeka

Yapay zeka, makinelerin insanlar gibi düşünmesi, akıl yürütmesi ve yanıt vermesi anlamına gelir. Zaten eğitimde yeni bir trend olarak ortaya çıktı. Akıllı içerikte daha fazla evrim ve sanal uluslararası konferans yoluyla eğitimcilerin büyümesi sayesinde, alanı daha da etkileyebilir. Eğitim teknolojisindeki mevcut eğilimlerden biri olan yapay zeka, dünyanın dört bir yanındaki öğrencilere belirgin şekilde yedi şekilde yardımcı oluyor:

  • Öğrenciler daha özel ders alırlar.
  • Yapay zeka aracılığıyla öğrenme süreci hızlanır.
  • Teknolojik malzeme biçimi daha anlaşılır.
  • Eğitimcilerin eğitim engellerini tanımalarına yardımcı olur.
  • Yapay Zeka, öğrencilerin güvenilir geribildirim vermelerini sağlar.
  • Eğitimcilere daha fazla bilgi sağlar.
  • Küresel bir öğrenme sistemi oluşturur.

Öğrenme analitiği

Öğrenme analitiği aynı zamanda eğitim teknolojisindeki yeni trendlerden biridir. Basitçe, analitik bir öğrenme yolunu ifade eder. Genel olarak, öğrenciler ve geçmişleri hakkındaki verilerin çeşitlendirilmesi ve araştırılması anlamına gelir. Bu veri sorgulamasının amacı, öğrenme süreciyle anlayışı geliştirmek ve öğrenme sonuçlarını geliştirmektir.

Öğrenme analitiği, genellikle, büyük veriyi (big data) bu alandaki geleneksel nicel süreçle birleştirmeyi ifade eder. Ayrıca, öğrenme süreci ve araçlarıyla ilgili olarak öğrenciler, araştırmacılar, analitik, eleştirmenler ve eğitimciler üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Ayrıca, öğretmenlerin eğitimde alternatif yaklaşımlar konusunda kararlı olmalarını sağlar.

Oyun oynamak

Oyunlaştırma, eğitim sonuçlarını iyileştirmek için eğitim teknolojisinde ortaya çıkan trendlerden biridir. Adından da anlaşılacağı gibi, oyunlar ve oyunlar yoluyla öğrenen bir sistemdir. Eğitimciler sınıf atmosferini oyun ortamına dönüştürme eğilimindedir. Bu eğitim stratejisinin amacı işbirliği yaratmak ve yaratıcılık için bir çıkış noktası sağlamaktır. Sonuç olarak, öğrenciler eğlence ve oyun oynayarak öğrenme yetisi geliştirirler. Oyunlaştırmanın konuya, öğrenci tipine ve eğitim düzeyine göre farklı türleri vardır. Küçük öğrenciler için öğrenmeye bir yaklaşım gibi görünse de, daha yüksek çalışmalar da fayda sağlar.

Oyunlaştırma, geliştirilmiş haliyle, esas olarak tasarlanmış araçlar ve özelliklerle bir öğrenme süreci olarak çevrimiçi olarak da mevcuttur. Bu nedenle, mevcut nesiller bu çekici öğrenme eğilimiyle öğrenmeye çok meyilli görünüyor. Unutmayın, oyunlaştırma sizi saatlerce meşgul edebilir ve diğer konulara dikkat etmeyi unutabilirsiniz.

Etkileşimli Öğrenme Yaklaşımları

Etkileşimli öğrenme, öğrencilerin genellikle teknolojiyi kullanarak öğrenme sürecine aktif olarak katılmalarını sağlayan bir yaklaşımdır. Basit bir ifadeyle, çevrimdışı veya geleneksel ders sisteminin folyo stratejisidir. Bu sürecin teknolojik kısmı birkaçı için yaklaşılmaz olsa da, teknolojinin pedagojiyi desteklediğini bilmek çok önemlidir.

Farklı eğitimcilerin, öğrencileri için cazip araçlar ve dersler vizyonuyla bu eğitim şemasını benimsemesi gerekir. Bir eğitimci tarafından seçilen süreç diğerine eşit derecede yardımcı olmayabilir. Bu nedenle, etkileşimli öğrenme, farklı sınıf türleriyle farklı şekillerde uyumlu olmak için çok sayıda araç ve seçeneğe sahiptir.

5G Sürükleyici Öğrenme Deneyimlerini Teşvik Ediyor

5G, eğitim gibi birçok alanda deneyimleri iyileştirmek için beşinci nesil kablosuz ağ anlamına gelir. Önceki nesil teknolojiden kalan her şeyi alan üstün bir 4G LTE biçimidir. Eğitim deneyimini daha hızlı ve daha güvenilir hale getirdi. Öğrencilerin önemli ölçüde daha fazla aygıtı bağlamasına ve herhangi bir gecikme olmaksızın minimum sürede görev yapmasına olanak tanır.

Dahası, eğitim teknolojisindeki yenilikçi trendler olarak 5G, birçok uygulamayla kapsamlı eğitim deneyimini teşvik etti. Geçmişte sadece bir vizyon olan sınıfta işleri mümkün kıldı. İşte 2021’de öğrencilerin 5G ile deneyimleyeceği şeyler:

  • Hızlı video indirme
  • Öğrenmede gelişmiş yardım
  • Akıllı sınıflar aracılığıyla zaman tasarrufu sağlar
  • Rafine ve esnek bir eğitim taktiği

Son olarak, gelecek yıl hem eğitimcileri hem de öğretmenleri daha iyi bir şekilde kolaylaştırarak eğitim alanında yeni bir bakış açısına başlayacak. 2021, daha fazla potansiyele sahip eğitime daha iyi, daha hızlı ve daha yenilikçi bir yaklaşım getirecek. Yarının öğrencileri daha güvenilir, teknoloji odaklı ve mucizevi eğitim yollarıyla öğrenecekler.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

trparca ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!