USD35,65
%0.09
EURO37,16
%0.03
JPY0,229100
%-0.0013
RUB0,358400
%0.11
GBP43,96
%-0.01
EURO/USD1,04
%-0.07
BIST10.027,81
%0.28
GR. ALTIN3.155,06
%0.44
BTC105.171,45
%-0.92
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Ortaçağ’ın Korkunç İcadı: Bekaret Kemeri

Ortaçağ’ın Korkunç İcadı: Bekaret Kemeri

bekaret-kemeri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ortaçağ’da ortaya çıkan ve günümüzden bakıldığında korkunç bir icat olan bekaret kemeri, o dönemde sıkça kullanılmaktaydı. Kısacası cinsel ilişkiyi önlemek amacıyla tasarlanan bu kemer, genellikle kadınlar için kullanılıyordu. Eşleri savaşmak zorunda kalan Ortaçağ kadınları, kendilerine tecavüz edilmesin diye böyle korkunç bir yola başvuruyorlardı. Bu icadın Rönesans döneminde yaygın olarak kullanılmaya başlanması dönemin Avrupa’sında adeta bir tren haline gelmişti.

Biz de bu yazımızda bekaret kemeri nedir ne işe yarar sorularına cevap vermeye çalışacağız. Bu korkunç icat hakkında bilinen tüm gerçekleri de bu yazımızda bulabilirsiniz. Ortaçağ döneminin toplumsal durumunu anlamak adına da yazımızı okuyabilirsiniz.

Bekaret Kemeri Nedir?

bekaret-kemeri

Bekaret kemeri, tahminen ilk olarak Haçlı Seferleri döneminde ortaya çıkan korkunç bir icattır. Bu kemerin kullanımı erkeklerin her sene uzun dönemler boyunca savaşta kalmak zorunda kalmaları sebebiyle yaygınlaşmıştır. Bu yüzden Haçlı Seferleri’nin kemerin icadında önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir.

Yine de kemerin daha da yaygın hale gelmesi Rönesans dönemini bulmuştur. Bu dönemde de savaşa giden eşlerini aldatmak istemeyen kadınlar bu kemeri kullanmaya başlamışlardır. Anlatılanlara göre dönemin kadınları, kemeri tecavüze uğrama riskini en aza indirmek adına da kullanmaktaydılar.

Kemer, aynı zamanda kendisine dine adayan erkekler tarafından da kullanılan bir alet haline gelmiştir. Katolik rahipleri, bu dönemde kemeri kullanarak kendilerini koruma altına aldıklarını düşünürlermiş.

Bekaret Kemeri ve Tarihsel Gelişimi

bekaret-kemeri

Kemerin ilk ortaya çıktığı ve yaygın hale geldiği dönem olarak Ortaçağ dönemi gösteriliyor. Fakat Yunan mitolojisinde yer alan bazı efsanelerde de kemerin benzerlerine rastlanılabiliyor. Örneğin efsaneye göre Babil’in Kraliçesi olan Semiramis, bu kemeri kullanan ilk kadın olmuştur. Fakat Kraliçe, bu kemeri yalnızca kendi üzerinde denemekle kalmayıp oğlunun da kullanmasını sağlamıştır. Oğlunu tüm kadınlardan kıskanan Semiramis, onu evlendirmemek adına böyle bir yöntemi tercih etmiştir.

Kemerin tarihsel gelişimi neredeyse 19. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Ortaçağ bekaret kemeri, bir müddet sonra kadınların mastürbasyon yapmasını engellemek için de kullanılmıştır. 18 yüzyılda kadınların ve erkeklerin mastürbasyon yapması tıbben doğru bulunmamaktaydı. Bu yüzden dönemin doktorları genç kadınlar ve erkekler için bu kemeri tavsiye ediyordu.

Kemerin Kullanımı ve Etkileri

bekaret-kemeri

Bekaret kemeri kadın bireylerin kullanması gereken bir alet olarak kabul edilmiştir. Kemerin tasarımı da asla açılmayacak ve zarar görmeyecek şekilde yapılmıştır. Dönemin demir ustaları kemeri işleyerek kullanılabilir bir hale getirmiştir. Fiziksel olarak rahatsızlık veren bu kemer, pek çok hareketin kısıtlanmasına da neden olmaktadır.

Savaşa giden erkekler, eşlerine mutlaka bu kemeri hediye ederek onları kilit altına almak istiyorlardı. Kemerin mekanizması ile herhangi bir cinsel birleşmenin yaşanması da tamamen engellenmiş oluyordu. Fakat kemer, insan vücudu için tam olarak uygun olmadığından dolayı çeşitli sakatlanmalara da neden olabiliyordu.

Dönemin kadınları eşleri sefere çıkmadan önce bol yemek tüketerek şişmanlama yolunu tercih ediyorlardı. Bu sayede sefere çıkarken takılan kemer, kadının kilo vermesiyle çıkabilecek duruma gelebiliyordu. Günlük hareketleri engelleyen bu kemerin kullanımına 19. yüzyıl itibariyle son verilmiştir. Kemer, günümüzde yalnızca antika etkisi olan bir alet olarak görülmektedir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

trparca 2025 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!