Görüntülü konuşma uygulamaları uzak mesafeleri yakınlaştıran, sevdiklerimizle bizleri buluşturan ve farklı özellikler sunan uygulamalardır. Bu uygulamalar aracılığı ile pek çok görüşme yapılmakta ve günlük hayat, daha kolay bir hale gelmektedir.
Uygulamaların, genellikle ücretsiz olmaları ve kaliteli bir görüntülü konuşma imkanı sunmaları, bu yazılımların yoğun bir şekilde talep görmelerine neden olmuştur. Uygulamaların birbirinden farklı özelikler sunmasının yanında, temel fonksiyon olarak kaliteli bir görüntülü konuşma imkanı sunması da göz doldurmaktadır.
Uygulama sayesinde pek çok iş, uzaktan yürütülebilmekte ve özel hayata ilişkin görüşmeler de rahat bir şekilde yapılmaktadır. Uygulamaların pek çoğu, konuşma gizliliği sunarak kullanıcılarına özel bir alan oluşturmaktadır.
Bu Yazımızda Neler Var:
Görüntülü Konuşma Uygulamaları Arasındaki Farklar Nelerdir?
Bu uygulamaların arasında çok ciddi farklar bulunmamaktadır. Temel amaç olan görüntülü konuşma imkanının hepsinde kaliteli bir şekilde sunulduğu görülmektedir. Ayrıca bazı uygulamaların, diğerlerine oranla görüşme gizliliğini daha yüksek tuttuğu bilinmektedir. Özel bir görüşme yapmak isteyenlerin gizlilik bakımından daha hassas bir kullanım sunan uygulamaları tercih etmeleri faydalı olmaktadır.
Örneğin Jitsi gibi uygulamalar, şifreli bir konuşma deneyimi sunarak, gizlilik konusunda diğer uygulamalardan ayrılmaktadır. Ayrıca, uygulamalardan bazıları yalnızca iki kişilik bir konuşma imkanı tanırken, bazı uygulamalarda kişi sınırı için herhangi bir limit bulunmamaktadır. Görüntülü görüşmeye imkan tanıyan uygulamalar, genellikle bireysel kullanımlar için ücret talep etmezken, iş odaklı görüşmelerden ücret talep etmektedir. Yurtdışı görüntülü konuşma programları arasında bazıları dikkat çekerken bazıları programlar performansları ile vasat kalabilmektedir.
En İyi Görüntülü Konuşma Uygulamaları Arasından Hangisi Tercih Edilmeli?
En iyi görüntülü konuşma uygulamaları arasından hangisinin kullanılacağı tamamen kişinin tercihi ile ilişkilidir. Her uygulamanın görüntülü bir konuşma imkanı sunmasının dışında, farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu özelliklere göre kişiye en uygun düşen uygulamalar tercih edilebilir. Bazı uygulamalar, yalnızca iki kişiye kadar görüşme imkanı tanırken, diğerleri, çok sayıda konuşma yapmaya imkan tanımaktadır. Uygulamayı iş amaçlı kullanmak isteyenler için çok sayıda görüşme olanakları, işlevsel olmaktadır. Bu uygulamaların ek özellikleri ve Business sekmeleri genellikle ücretlidir.
Görüntülü Konuşma Uygulamaları Arasında Skype Uygulaması
En iyi görüntülü konuşma uygulamaları arasında Skype uygulamasını en başa koymak doğru olacaktır. Yıllardır pek çok versiyonu ile kullanıcılara görüntülü konuşma imkanı sunan Skype, kolay bir arayüze sahiptir. Yüksek görüntü kalitesi ve ses özellikleri ile kullanıcıların beğenisini kazanmaktadır. İş amaçlı olarak da kullanılan uygulama, ücretli sunum ile normal telefon numaralarını aramaya imkan tanımaktadır. İsteğe göre yalnızca sesli arama yapmak da mümkündür. Skype, her geçen gün yaptığı yeni güncellemeler ile özelliklerini geliştirmektedir. Telegram uygulamasında benzeri bulunan zaman ayarlı mesajlaşmaları kullanarak, kullanıcıların sohbet gizliliğini korumaktadır.
Görüntülü Konuşma Uyglamaları: Efsane ICQ Uygulaması
ICQ uygulaması tam da bildiğimiz ve “gerçek efsane” sayılan bir sohbet uygulamasıdır. Geçmişte “Zurna” gibi meşhur sohbet kanalı ile tanıdığımız ICQ, günümüzde görüntülü konuşmaya imkan tanıyan bir hale gelmiştir. Teknolojik ilerlemelere kolay bir şekilde adapte olan uygulama, Grup görüntülü konuşma uygulamaları arasında kaliteli görüşme imkanı sunması ile dikkat çekmektedir. Uygulamanın yalnızca iki kişi arasında görüntülü olarak konuşma imkanı sunması biraz sevinci buruklaştırsa da ilerleyen günlerde uygulamadan yeni bir atak beklenmiyor değil. 1996 yılında kullanıma sunulan uygulama, basit arayüzü ile müdavimlerini mutlu etmeyi halen daha başarmaktadır.
Jitsi Uygulaması
En iyi görüntülü konuşma uygulamaları arasında gizlilik arayanlara yönelmekte fayda bulunuyor. Jitsi uygulaması, sohbetlerini şifreli bir şekilde korumaya almak isteyenler için vazgeçilmezler arasında yer almaktadır. Özel sohbetlerin gizli olmasının önemini bilerek, farklı şifreleme katmanları ile kullanıcılarını yüksek düzeyde korumaktadır. Tüm aramalar görüntülü ya da sesli olup olmadığına bakılmaksızın şifrelenmektedir. Uygulamanın sunduğu önemli bir özellik olarak da, görüntülü konuşma için herhangi bir katılımcı limitinin bulunmuyor olması dikkat çekmektedir. Jitsi üzerinden herhangi bir görüşme yapmak için kullanıcı kaydı açmaya gerek yoktur. Uygulamayı yükleyerek anında görüşme başlatmak mümkündür.
Viber Uygulaması
Bilgisayardan görüntülü konuşma yapmak isteyenler için Viber uygulaması önemli sayılmaktadır. Uygulamanın akıllı telefonlarla birlikte bilgisayar üzerinden kullanıma imkan sunması dikkat çekmektedir. Bu sayede kişisel bilgisayarlar üzerinden daha rahat bir konuşma yapmak mümkündür. Viber kullanıcıları arasında konuşma imkanı tanıyan uygulama, ücretsiz olarak sunulmaktadır. Uygulama, sürekli güncel kalarak sohbet dünyasındaki yenilikleri yakından takip etmektedir.
Whatsapp Uygulaması
En iyi görüntülü konuşma uygulamaları arasında listenin son sırasına Whatsapp uygulaması koymamızın özel bir nedeni bulunmaktadır. Dünyada en çok kullanıcıya sahip olan anlık konuşma uygulaması Whatsapp, sunduğu pek çok kolaylık sayesinde kullanıcılarının takdirini kazanmaktadır. Whatsapp yeni özellik olarak yakın zamanda çoklu görüntülü konuşma özelliği ile gündeme gelen uygulama, aynı anda en fazla 4 kişiye görüntülü konuşma imkanı tanımaktadır. Sesli konuşma kalitesi ile de beğeni toplayan uygulama, sürekli olarak yeni özellikler ekleyerek güncel kalmaktadır.