USD35,94
%0.01
EURO37,44
%0.24
JPY0,235200
%0.0082
RUB0,366800
%2.74
GBP45,01
%0.21
EURO/USD1,04
%0.23
BIST9.676,91
%-1.33
GR. ALTIN3.307,51
%0.64
BTC98.620,36
%0.88
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar

Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar

Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yoğunlaşan nüfus artışı ile birlikte birçok insan aynı çatı altında yüksek katlı binalarda yaşamaktadır. Çoğu zaman birçok komşuyu bile tanımadan geçen yaşam döngüsünün içinde kimse ile görüşülmese bile dikkat edilmesi gereken bazı kurallar bulunur. Apartmanda yaşayan herkes birbirine karşı saygılı olmalı ve birbirlerini rahatsız edecek davranışlardan kaçınılmalıdır. Bu yüzden apartman için alınan ortak kararlar sayesinde herkesin daha disiplinli bir şekilde birbirine saygılı olmasını sağlar.

Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar Şu Şekildedir

  • Çok yüksek seslerden rahatsızlık verebilecek şekilde gürültülü yapmaktan kaçınılmalıdır. Özellikle 22.00-06.00 saatleri arası dinlenme saati olduğu için daha duyarlı olmak gerekir.
  • Gün içinde dairelerde yüksek sesle müzik dinleme ve en fazla 1 saat sürebilir. Fakat yine de itinalı davranmak gerekir. Özellikle akşam 22:00 sabah 09:00 ve öğlen 13:00 ile 15 saatleri arasında kesinlikle yüksek sesle müzik dinlenmemelidir. Eğer dinlenilmesi gerekiyorsa komşulardan izin alınması gerekir. Çeşitli müzik aletleri davul, elektronik gitar ve bu tarz yüksek sesli müzik aletleri apartmanda çalınabilecek tarzda enstrümanlar olmadığı için dikkat edilmesi gerekir.
  • Apartmanla ilgili olabilecek spor salonları, dinlenme tesisi, parklar ve diğer yaşam alanlarını her zaman herkesin aynı şekilde düzenli tutması gerekir. Bu şekilde yaşam alanı her zaman temiz ve itinalı kalacaktır.
  • Genelde apartman temizlikleri için temizlik şirketleri ile anlaşma yapılır. Eğer bu tip bir anlaşma yok ise apartmanda yaşayan sakinler tarafından apartmanın temizlenmesi gerekir. Koridorlar, bina girişleri, merdivenler düzenli olarak temizlenmelidir.
  • Apartman içinde kişilere depo olarak ayrılan bodrum alanı ya da çatı katı düzenli tutulmalıdır. Gelişigüzel eşyaların bu bölgelere dikkatsiz bir şeklide konulması ile birlikte kısa zaman içerisinde çöplüğe dönen bir bodrum olmamasına dikkat edilmelidir. Bu bölgeler sık sık temizlenmeli ve havalandırılmalıdır. Nem alan bir bölüm olduğu için bodrum katlarında çok fazla eşya tutmamak daha doğrudur.
  • Çöpler kesinlikle çöp konteynırına atılmalı giderlere ve tuvaletlere çöp atılması kesinlikle yasaktır. Ayrıca evde artan yemek artıkları hayvanları beslemek amacıyla camdan dışarı atılmamalıdır. Bu atılan yemek artıkların fare ve diğer haşeratlar için oldukça çekicidir. Sokak hayvanlarını beslerken camdan atmak yerine ufak kaplara koyup hayvanların dolaştığı yerlere bırakmak daha doğrudur.
  • Büyük yer kaplayan bebek arabaları, bisikletler, büyük oyuncaklar gibi nesnelerin apartman girişlerine bırakılmaması gerekir. Hatta bu tarz eşyaları yürüyüş alanının olduğu hiçbir yere bırakmamak gerekir.
  • Diyafondan tanınmayan hiç kimseye kapının açılmaması gerekir. Bu şekilde yabancıların binaya girmesi de engellenmiş olur.
  • Bodrum katında bulunan pencereler tavan arasında bulunan havalandırma alanları her zaman açık tutulmamalıdır. Olası bir yağmurda ya da fırtınada açık kalan pencerelerden su içeri girip çeşitli hasarlara hasara neden olabilir.
  • Eğer çamaşırları asmak için ortak bir mekân kullanılıyorsa apartman sakinleri aynı anda kullanmamalıdır. Bunun için bir kullanım düzeni oluşturulmalı ve o düzene göre hareket edilmelidir.
  • Tavan arasına ve bodrum katlara koyulacak olan malzemelere dikkat edilmesi gerekir. Çabuk tutuşup alev alacak hasır çuvallar, kâğıt paketleme malzemeleri gibi ürünler koyulmalıdır. Ayrıca bu tip alanlara herhangi bir yangın durumuna karşı mum ve ateş ile girmekte oldukça tehlikelidir.
  • Kiracı daire ile ilgili herhangi bir işlem yaptırmak isterse ev sahibine danışması gerekir. Daire sahibinden alınan onay sonrasında yaptırılacak olan hizmetin nakliye ve bu tarz hizmetlerinden doğan masraflar kiracıya aittir. Ayrıca yapılan işlem sonucunda ortaya çıkabilecek hasarlardan da kiracı sorumludur.
  • Eğer dairede oturan kişi kiracı ise apartmanda uyulması gereken kurallar kira sözleşmesinin bir parçasıdır. Apartman için çalışan apartman görevlisinin en büyük görevi oturan kişilerin huzurlu bir şekilde yaşaması için kurallara uymasını sağlamalıdır. Oturanların da apartman görevlisine bu konuda yardımcı olması gerekir. Apartman kurallarına uymayan ve bunları dikkate almayan kişilerin yapmış oldukları bu umursamaz davranışları sonucunda oluşan her türlü hasardan kendileri sorumlu olacaktır.

 

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

trparca 2025 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!