USD35,90
%-0.09
EURO37,45
%0.26
JPY0,236500
%0.0133
RUB0,367900
%3.09
GBP44,98
%0.14
EURO/USD1,04
%0.34
BIST9.719,81
%-0.89
GR. ALTIN3.323,80
%1.14
BTC98.118,60
%0.37
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Müzik Türleri Arasında Yıllardır Değer Kaybetmeyenler

Müzik Türleri Arasında Yıllardır Değer Kaybetmeyenler

dijital-evim-müzik-türleri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerinde zaman içinde pek çok müzik türleri ortaya çıkmıştır. Bu müzik türlerinden bazıları başka müzik türlerinden türetilse de tamamen yeni baştan ortaya çıkan müzikler de var. Hiç yoktan ortaya çıkan bu müzik türlerinin de bir ortaya çıkış hikayeleri bulunuyor. Bu yazımızda dünyada insanların ilgisini çeken ve büyük kitleleri arkasından koşturan müzik türlerine göz atacağız. İşte, kitleleri peşinden sürükleyen en başarılı müzik türlerinin ortaya çıkışı.

Kitleleri Peşinden Sürükleyen Popüler Müzik Türleri Nelerdir?

dijital-evim-müzik-türleri

Müzik türleri İngilizce dilinde ortaya çıkmış da olsa kısa sürede tüm dünyaya yayılmayı başarmıştır. Biz de bundan yola çıkarak tüm dünyayı derinden etkilemeye devam eden en iyi müzik türleri hakkında sizi bilgilendirmek istedik. İşte karşınızda pop müzikten klasik müziğe kadar uzanan en popüler müzik türleri nelerdir listemiz:

1- Popüler Müzik Türleri Arasında Birinci: Pop Müzik

dijital-evim-müzik-türleri

Pop müzik şüphesiz ki dünya üzerinde en bilinen ve en çok dinlenen müzik türü. Ancak bu müzik türünü diğer türlerden ayıran en büyük özellik bir tüketim müziği olması. Arkasında herhangi bir kültürel ya da toplumsak bir şey barındırmayan bu müzik türü tamamen insanları eğlendirmeye dayalı olarak ortaya çıkan bir müzik türü. Ülkemizde geçmişte hafif batı müziği olarak adlandırılan bu tür zaman içinde tüm dünyada popüler olmasıyla birlikte popüler müzik ya da pop müzik adıyla anılmaya başlandı.

2- Efsaneler Yaratan Müzik Türleri: Rock Müzik

dijital-evim-müzik-türleri

Rock müzik kendi başına ortaya çıkmış bir müzik türü değildir. Daha çok caz ve Blues müziğin etkisinde kalarak ortaya çıkmıştır. Caz ve Blues müziği göre rock müzik biraz daha isyankâr bir müziktir. Caz ve Blues müziğinde de bu isyan olmasına karşın rock müzikte daha korkusuzca dile getirilmiştir. Rock müziği diğer müzik türlerinden ayıran özellik ise konu olarak her şeyin işlenebilmesidir. Aştan, ölüme, savaştan barışa hatta politikaya kadar hemen hemen bütün konular rock müzikte işlenebilir.

3- Müziğe Yepyeni Bir Dokunuş: Techno Müzik

dijital-evim-müzik-türleri

Techno müzik ülkemizde çok fazla dinleyicisi olmayan müziklerden bir tanesi. Ancak dünya genelinde azımsanmayacak kadar fazla dinleyicisi bulunmakta. Tekno müzik tarz olarak pop müziğin daha güçlü ritimlerle daha ritmik olarak çalınmasıyla ortaya çıkmıştır. Öyle ki ritim çoğu zaman insanın başını ağrıtacak düzeyde olabilmekte. Techno müzik konu anlamında oldukça kısır bir müzik türü. Tüm şarkılar tamamen dinleyiciyi eğlenmeye sevk edici sözler içermekte. Bu bakımdan konserler de eğlenceli geçmekte.

4- Müzük Türleri Arasında En Eskisi: Klasik Müzik

dijital-evim-müzik-türleri

Klasik müzik dünya üzerindeki en eski müzik türlerinden bir tanesi. Kendi içinde de çeşitli türlere ayrılan klasik müzik sadece insanların dinlemesi amacıyla senfoni ya da filarmoni orkestralarıyla icra edilen bir müzik türüdür. Ortaya çıkışı 1600’lü yılların başlarına kadar dayanmaktadır. Zaman içinde gelişimine devam etmiş ve 1800’lü yılların ortalarında şu an lan haline gelmiştir.

Klasik müzikte dinleyiciye sadece şarkıların isimleri verilir ve şarkı devam ettikçe dinleyici şarkının adına göre hayal gücünü kullanarak hayal eder. Bir başka deyişle klasik müzik dinleyiciyi bir taraftan müziği dinlerken diğer taraftan da hayal kurmaya sevk eder.

5- Sert Müzik Sevenlere: Metal Müzik

dijital-evim-müzik-türleri

Günümüzün en çok dinleyicisi olan müzik türlerinden bir tanesi de metal müziktir. Kendi içinde yüzlerce faklı türe ayrılan bu müziğin bazı türleri dinlenemeyecek kadar gürültülü olabilir. Ancak diğer taraftan gerçekten klasik müzikle ortak noktaları olan metal müzik parçalarının olduğu da doğrudur. Çok sert bit müzik olması bakımından pek çok insan bu müzik türüne mesafeli durmakta. Dünyanın en kalabalık geçen konserleri yine metal müzik konserleridir. Günümüzde başta Metallica olmak üzere, Iron Maiden, Slayer, Megadeth, Manowar ve Anthrax gibi gruplar bu müziğin en çok kazanan gruplarıdır.

6- Amerikan Kültüründen Dünyaya Uzanan: Rap Müzik

dijital-evim-müzik-türleri

Pek çok kişi rap müzikle hip-hop müziği birbirine karıştırmaktadır. Rap müzik Amerika’da yaşayan siyahilerin kendilerini ifade etmek için yarattıkları bir müzik türüdür. Rap müziğin açılımı “Rhythm And Poem” yani “Ritim ve Şiir” olarak dilimize çevrilebilir. Sabit olarak devam eden bir arka plan müziği üzerine tıpkı bir şiir okur gibi sözler söylenir.

Bu müziğin ortaya çıkması 1980’li yılların ortalarına kadar uzanıyor. Rap olarak kabul edilen ilk şarkıları MC Hammer adındaki Amerikalı şarkıcı bulmuş ve bu müzik tarzı kısa süre içinde tüm dünyada popüler ola bir tür haline gelmiştir. Rap müzik içerisinde barındırdığı şiddet ve küfürlü sözler bakımından da oldukça enteresandır.

dijital-evim-müzik-türleri

90’lı yılların ortalarında Amerika’da rap müzik özellikle bu müziği dinleyen siyahi insanları gruplara ayırmaya başladı. Çünkü siyahilerin kendi aralarında da büyük sorunları var. Bu müziği kullanarak bazı siyahi ya da beyaz rapçiler insanları başka rapçi şarkıcılara karşı kışkırtmaya başladılar. Bir süre sonra rap müzik şarkıcıların birbirlerine küfürler ederek birbirlerini karşılıklı tahrik ettikleri bir müziğe dönüştü. Bunun sonucunda da 90’lı yılların ortalarında pek çok Amerikalı ünlü rap şarkıcısı vurularak öldürüldü. Bunlar arasında şu anda bir efsaneye dönüşmüş olan TUPAC ve The Notorius Big adlı iki şarkıcı da bulunmakta.

7- Rap Müziğin Sakin Versiyonu: Hip-Hop Müzik

dijital-evim-müzik-türleri

Hip-Hop Rap’e göre zaman zaman daha sakin, daha anlaşılır ve melodik öğeler içeren bir müzik türüydü. Kuşkusuz rap müziğin modifiye edilmesiyle ortaya çıktı. Şiddet ve küfür yine vardı ancak aşk da olduğu için konular birbirini dengeliyordu. Hip-Hop rap müzikte olduğu gibi sadece siyahilere hitap etmiyordu. Hatta Hip-Hop dinleyen beyazlar siyahilerden çok daha fazlaydılar. Beyazlar da olayı içinde oldukları için Hip-Hop kısa sürede Amerika’dan Avrupa’ya geldi. Özellikle Almanya’da yaşayanlar Hip-Hop müziği çok çabuk benimsediler.

8- Protest Bir Müzük Türü: Caz Müzik

dijital-evim-müzik-türleri

Bu müzik türü aslında Blues ile birlikte anılan ve birbirlerinden çok ince çizgilerle ayrılan iki müzik türüdür. Caz müzik Amerikalı siyahilerin kendilerini daha iyi ifade etmek adına sokaklarda çaldıkları bir müzikti. 1930’lı yıllardan itibaren bir araya gelen 2-3 zenci müzisyen Amerika’daki ırkçılığı müzikle protesto etmek için sokaklarda değişik bir müzik yapmaya başladılar.

dijital-evim-müzik-türleri

Müzik tamamen bu siyahilerin enstrümanları üzerindeki hakimiyetleri gösterdikleri bir müzikti. Bu müziği ilk defa duyan insanlar bir şey anlamakta zorlandılar. Çünkü müzik oldukça karışık ve anlaşılmazdı. Gürültülü değildi ancak müzikalite olarak çok karışıktı. Bu yüzden herkesin yapması da mümkün değildi. Günümüzde en iyi müzisyenler caz müzik sanatçılarıdır.

Bu yazımızda sizlerle müzik türleri hakkında çeşitli bilgiler paylaştık. Müzik konusunda merakınız varsa siz de bu listeden size en yakın olan türü seçebilirsiniz. Aynı zamanda sitemizde yer alan “Fuat Ergin Kimdir? Fuat Hangi Müzik Türü İle Tanınır?” yazımızı da sevebilirsiniz.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

trparca 2025 ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!