Reiki nedir sorusuna binlerce yıl öncesine dayanan ve şifa dağıtan bir öğretidir cevabını verebiliriz. Tibet felsefesinden günümüze dek uzanan reiki, kolayca öğrenilip uygulanabilen bir öğretidir. Reiki nedir ne işe yarar sorusuna yönelik de bu yazımızda faydalı bilgiler paylaşacağız. Günümüzün de en popüler öğretilerinden olan reikiyi bu sayede daha yakından tanıyacağız.
Reiki, herhangi bir dini öğretiye ait bir şifa dağıtma uygulaması da değildir. Bu da reiki uygulamasını evrensel kılan en büyük özelliklerden biridir. Ruhsal bir öğreti olan reikiyi öğrenmek ve uygulamak için de bir takım eğitimlerden geçmeniz gerekmektedir. Elbette tek başına alınan reiki eğitimleri de bu şifacı felsefeyi öğrenmek için yeterli değildir.
Bu Yazımızda Neler Var:
Reiki Nedir?
Reiki ne demek sorusuna yanıt olarak bu felsefenin kelime anlamını verebiliriz. Kanji Japoncası’ndan uyarlanan bu sözcükte rei, “her yer var olan” ki ise “ruhsal yaşam enerjisi” anlamına gelmektedir. Reiki üstatları ise bu sözcüğü genel olarak “evrensel yaşam enerjisi” olarak tanımlamışlardır. Reiki için aynı zamanda “her yerde varlığını sürdüren bir yaşam enerjisi” demek de doğru olacaktır.
Reiki ile ruhsal gücün arttırılması ve ruhun beslenmesi hedeflenmektedir. Herhangi bir dine bağlı olmayan bu öğreti tamamen ruhun dinginliği ve beslenmesi ile alakalıdır. Tüm bunların ışığında reiki için Tibet felsefesinin en önemli uygulamalarından biri diyebiliriz.
Reiki Nedir Nasıl Öğrenilir?
Reiki nedir sorusuna bu öğretinin ruhsal bir felsefe olduğu şeklinde cevaplar sunduk. Bu tanımdan yola çıkarak da reikinin öğrenilmesi konusuna da değinebiliriz. Reiki nedir nasıl uygulanır sorusu için bu uygulamanın herhangi bir eğitim bilgisine dahil olmadığını söylemek gerekiyor. Yani reiki için aldığınız eğitimler tek başına reiki öğrenmek için yeterli olmayacaktır.
Reiki öğrenirken öğreticinin size bilgiyi doğrudan aktarabilmesi de mümkündür. Bu yüzden reiki öğrenmek zorlu bir süreç değildir. Dileyen herkes bu felsefenin öğretilerini kısa sürede öğrenebilmektedir.
Reiki Eğitiminin Aşamaları
Reiki eğitimi için birkaç aşamada ders almanız gerekmektedir. Eğitimi alacağınız kişinin de daha önce bu eğitimden geçmiş olması ve eğitmen olması önemlidir. Eğitimlerde amaç, gerekli enerjinin öğretmenden öğrenciye aktarılmasını sağlamaktır. Toplamda üç aşamadan oluşan reiki eğitimine daha yakından bakalım.
Reiki eğitimi için Reiki Yaşam sitesine de göz atabilirsiniz.
- İlk aşamada öğrencinin reiki felsefesinin tarihini öğrenmesi amaçlanmaktadır. En temel uygulamaların yer aldığı bu aşamadan sonra reikiyi kendinize ve bir başkasına uygulayabilirsiniz. Reiki felsfesinin teorik kısmı da yine bu ilk aşamada öğrenciye aktarılmaktadır.
- İkinci aşamanın temel öğretisi de genellikle reikinin sembollerine dayanmaktadır. Bu aşamada reiki sembollerini tanımanız ve kullanmanız amaçlanmaktadır. Aynı şekilde yine ikinci aşamada enerjinin dışarıya ve uzağa aktarımı da öğrenilmektedir. Reiki nedir nasıl yapılır sorusu da yine bu aşama içerisinde net bir yanıt bulacaktır.
- Üçüncü ve son aşamada ise artık reiki öğretme yolunda adımlar atılmaktadır. Reiki öğreticisi olmak isteyenlerin bu aşamaya katılım göstermeleri mecburidir. Son aşama, 1,5 yıl kadar sürebilmektedir.
Reiki Nedir Faydaları Nelerdir?
Reiki nedir konusunda bu öğretinin faydalarını ve hangi amaçla kullanıldığını da bilmek gerekmektedir. Reiki, alternatif tıp alanında yer alan bir öğreti olmasına rağmen tıbbi açıdan kullanılmamaktadır. Reikinin kullanımının en yaygın olduğu nokta çakraların açılmasını sağlamak ve enerji aktarımını uygun bir şekilde yapabilmektir.
Çakraların bulunup enerji geçisinin sağlanması ile birlikte insan bedeni de aranılan dengeye kavuşacaktır. Bu denge sayesinde de pek çok hastalıktan korunulabilir. Aynı zamanda dengesi sağlanmış olan bir vücutta baş ağrısı gibi kronik rahatsızlıklar ile de savaşılmaktadır. Elbette reiki, bilimsel açıdan kanıtlanmış bir felsefe değildi. Yine de reiki ile ruhsal rahatlama yaşanması ve günlük stresten arınılması mümkün olacaktır.
Bu yazımızda sizlerle reiki nedir ve reikinin eğitimi nasıl olmalıdır üzerine faydalı bilgiler paylaştık. Dilerseniz bu konuyla ilgili olan “Ayurveda Nedir? Merak Edilen Özellikleriyle Ayurvedik Yaşam” yazımıza da göz atabilirsiniz.