USD32,44
EURO34,74
JPY0,206500
RUB0,354000
GBP40,80
EURO/USD1,07
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
BTC62.797,45

2024 Ultrason Cihazı Fiyatları Neye Göre Belirleniyor?

ultrason-cihazi-fiyatlari
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ultrason cihazı fiyatları, çok fazla değişkenlik gösteriyor.  Tıp sektörünün en önemli cihazlarından olan ultrason cihazları, tüm hastanelerde bulunuyor.  Devlet ve özel hastanelerin başlıca ihtiyaç duyduğu aletlerden biri olan bu cihaz, bu hastaneler tarafından sürekli olarak tedarik ediliyor. Ultrason cihazı fiyatları başta zaman faktörü olmak üzere birçok kritere göre değişiyor.

Teknolojinin git gide daha hızlı bir şekilde ilerlediği ve her sektörde vazgeçilmez olduğu bugünlerde, tıp sektöründe de çok önemli teknolojik cihazlar vardır. Bu cihazlar, tedavi işlemlerini son derece kolay ve pratik hale getirerek hastaların ve doktorların işini kolaylaştırmaktadır. Bu cihazlardan biri de ultrason cihazlarıdır. Ultrason cihazı sayesinde doktorlar, hastalar hakkında daha kesin sonuçlar elde edebilir.

Ultrason Cihazı Nedir?

Ultrason cihazı, insan bedeninin gözle görülemeyen değişimlerinin incelenmesini sağlayan tıbbi cihazdır. Tıp sektörünün vazgeçilmez cihazlarından olan ultrason cihazı, son derece işlevsel bir teknolojik üründür. Dolayısıyla doktorların işini kolaylaştırmaktadır. Bu cihaz, çok işlevsel bir ürün olduğu ve önemli bir görevi yerine getirdiği için hastanelerde sıklıkla kullanılır.

Böbrekler, karaciğer, pankreas, dalak, safra kesesi, mesane, testis ve yumurtalıklar gibi iç organların görüntülenmesini sağlayan bu cihaz ultrasonografi olarak da adlandırılır. Ultrason yönteminde, yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılarak görüntüleme yapılır. Bu yöntemin bilindiği kadarıyla hiçbir yan etkisi yoktur ve en çok hamilelik sırasında kullanılır.

Ultrason Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

İleri bir teknolojiye sahip olup titiz bir şekilde çalışarak net ve kesin sonuçlar ortaya koyan bu alet, geniş bir kullanım alanına sahiptir. Doktorlar, ultrasonu en çok hamilelik döneminde kullanırlar. Hamilelik sürecinde bebeğin gelişimini ve rahim ve yumurtalıkların durumunu görüntülenmesi amacıyla kullanılır.

ultrason-cihazi-fiyatlari

Ultrason cihazı, ses dalgalarının teknolojide kullanımına güzel bir örnektir.  Ultrason cihazının çalışma prensibi, ses dalgaları yardımı ile vücudun iç kısımlarında yer alan doku ve organların görülmesini sağlar. Tıp alanında son derece yaygın olarak kullanılan bir alettir. Dolayısıyla tüm hastanelerin ihtiyaç duyduğu bir cihazdır. Bu nedenle ultrason cihazı fiyatları nedir şeklinde sık sık arama yapılır.

  • Ultrason cihazı, hamileliğin yanı sıra şu alanlarda kullanılabilir:
  • Ağrı, şişme ve enfeksiyon durumlarının sebebini araştırmak için
  • Böbrekler, karaciğer, pankreas, dalak, safra kesesi, mesane, testis ve yumurtalıklar gibi iç organların görüntülenmesi için
  • Kalpte, kalpteki çeşitli faktörlerden kaynaklı anormallikleri ortaya koyup değerlendirmek için
  • Kalp krizi sonrası kalbin durumunu ortaya koymak ve kalbin kanı ne kadar iyi pompaladığını belirlemek için
  • Göz yumrularının incelenmesinde
  • Tiroit ve paratiroit bezlerinin incelenmesinde
  • Eklem iltihaplarının değerlendirilmesinde
  • Yumuşak dokularda oluşan tümör tespitinde
  • İnce uçlu iğne biyopsisinde ve meme biyopsisinde

Ultrason Cihazı Çeşitleri Nelerdir?

Ultrason cihazının birçok çeşidi bulunur. Ultrasonla ilgili yapılacak tüm işlemler için tek bir çeşit ultrason cihazı kullanılmaz. Amacına göre farklı ultrason çeşitleri vardır. Bunların her biri farklı bir işlevi yerine getirir, vücudun farklı bölgeleri için kullanılır. Yine bunların her biri farklı şekillerde saptamalar yapar ve farklı hastalıklar içindir. Ultrason çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Abdominal Ultrason
  • Pelvik Ultrason
  • Transvajinal Ultrason
  • Meme Ultrasonu
  • Ekokardiyografi (EKO)
  • Tiroit Ultrasonu
  • Transrektal Ultrason
  • Beyin Ultrasonu
  • Renkli Doppler Ultrason

Ultrason Cihazı Fiyatları Nedir? Ultrason Cihazı Fiyatları Neye Göre Değişiyor?

Ultrason cihazı fiyatları, tıp sektöründe çalışanların merak ettiği konulardan biridir. Ultrason cihazı fiyatları hakkında net bir şey söylemek zor olsa da ultrason cihazı fiyatları üzerinde nelerin etkili olduğuna değinmek gerekir. Ultrason cihazı fiyatları üzerinde etkili olan birçok faktör bulunmaktadır.  Bu nedenle de ultrason cihazı fiyatları çok geniş bir aralıktadır ve sürekli olarak değişiklik göstermektedir.

ultrason-cihazi-fiyatlari
Ultrason Cihazı Fiyatları

 Ultrason cihazı fiyatları, tıp sektöründe çalışanların merak ettiği konulardan biridir. Ultrason cihazı fiyatları hakkında net bir şey söylemek mümkün değildir. Çünkü bu fiyatlar, cihazdan cihaza değişmektedir.     Ayrıca, fiyatlar; ülkedeki ekonomik koşulların da etkisiyle zaman içerisinde değişim göstermektedir. Ultrason cihazı fiyatları üzerinde etkili olan faktörler ise şu şekildedir:

Faktör Açıklaması
Ultrason cihazının kalitesi Kaliteli ve düzeyi yüksek ultrasonlar daha pahalı olmaktadır.
Ultrason cihazının markası Daha bilinen ve yaygın markalarda fiyatlar daha yüksek olmaktadır.
Ultrason cihazının çeşidi Ultrason cihazının farklı çeşitleri vardır. Bu çeşitlerin her biri farklı bir amaçla kullanılır. Ultrason cihazı fiyatları, çeşidine göre değişir.
Sağlık merkezleri Ultrason cihazı fiyatları sağlık merkezleri arasında farklılık göstermektedir.

 

2.El Ultrason Cihazı Fiyatları Nedir?

2.el ultrason cihazı fiyatları sahibinden, ultrason cihazı – letgo gibi aramalara sıkça rastlamak mümkündür.  2.el ultrason cihazı fiyatları hakkında net bir şey söylemek zordur. Zira bu fiyatlar; cihazın kalitesine, cihazı satan kurum ya da kişiye, cihazın çeşidine göre değişmektedir. Özellikle cihazın çeşidi, fiyat üzerinde belirleyici olmaktadır. Çünkü ultrason cihazının birçok çeşidi vardır.

Tüm işlemler için tek bir ultrason cihazı kullanılmaz, kullanım amacına göre farklı tiplerde ultrason cihazları kullanılır. 2.el fiyatlar, elbette sıfır fiyatlara göre çok daha ucuz olacaktır. Fakat ürünü alırken yalnızca ucuzluğuna dikkat etmemek gerekir. Kalitesin,  kullanılabilirliğine ve ürün ömrüne çok dikkat etmek gerekir.

Kadın Doğum Ultrason Cihazı Fiyatı Nedir?

Ultrason cihazının en çok kullanıldığı alan, kadın doğum alanıdır. Hamilelik sürecinde ultrason cihazı sıklıkla kullanılır. Bebeğinin gelişimini, hamilelik sürecinin gidişatını öğrenmek isteyen ebeveynler; ultrason cihazı sayesinde bunu öğrenirler. Ultrason cihazı en çok bu alanda kullanıldığı için en çok satın alınan, ihtiyaç duyulan ultrason çeşidi de bu işlevi gören ultrasondur.

ultrason-cihazi-fiyatlari

 

Ultrason cihazı fiyatları, çeşidine göre değişmektedir. Kadım doğumda kullanılan ultrason cihazı fiyatları, oldukça geniş bir aralıktadır. Fiyatlar, 3 bin ila 30 bin arasında değişiklik göstermektedir. Kadın doğum ultrason cihazı fiyatı 2.el olduğunda çok daha uygundur. Ancak 2.el ürünün sağlamlığına ve kalitesine dikkat etmek gerekir.

Bebek Ultrason Cihazı Fiyatları Nedir?

Bebek ultrason cihazı, ultrason cihazı çeşitlerinden biridir. Hasta ve hasta yakınlarının sıklıkla satın aldığı, yaygın olarak kullandığı ultrason çeşitlerinden biridir. Markasına, kullanım amacına, kalitesine ve satışını yapan kuruma göre fiyatlar değişmektedir. Bu faktörlerden ötürü bebek ultrason cihazı fiyatları, çok geniş bir aralıkta seyretmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Tıp alanında yaygın bir kullanım alanına sahip olan ultrason cihazı hakkında çok fazla soru sorulmaktadır. Bu sorular, özellikle ultrason cihazını gerektirecek bir durumu olan hasta ya da hasta yakınları tarafından sorulmaktadır.

Hekimlere de sıkça yöneltilen bu sorular; ultrason cihazının çalışma prensibinden hangi hastalıklarda kullanılacağına, ultrason çekiminin kaç dakika sürdüğünden kaç çeşit olduğuna çeşitli konularda olabilmektedir.

Ultrason Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

Ultrason cihazı, tıp sektöründe çok yaygın bir alettir. Birçok hastalığın tanı ve tedavisinde doktorlara yardımcı olan çok önemli ve vazgeçilmez hale gelen bir cihazdır. En çok hamilelik sürecinde; bebeğin gelişimi ve hamileliğin ilerleyişi hakkında bilgi almak için kullanılır. Ultrason, vücudun çeşitli bölümleri için kullanılabilir.

Bu bölümlerde gelişen hastalıklar, zedelenen dokular, ilerleyen tümörler ya da iltihapları belirlemede ve değerlendirmede kullanılır. Çeşitli hastalıklarda kullanılabilen ultrason cihazı, kullanım amacına göre farklı çeşitlere sahip olmaktadır.

Erkeklerde Ultrason Nasıl Çekilir?

Ultrason çekim işlemi, erkeklerde de kadınlarda da, ultrason çekilecek vücut bölümüne göre değişmektedir. Çoğu ultrason, hastanın sırt üstü şekilde uzanması ile çekilir. Birkaç dakika sürecek olan bu işlem boyunca hasta hareketsiz bir şekilde bekler. Ultrason çekim işlemi süresince hasta herhangi bir ağrı ya da sızı hissetmez.

Mideye Ultrasonla Bakılır mı?

Ultrason cihazının farklı çeşitleri vardır. Bunlar, vücudun farklı bölümlerini görüntülemek içindir. Bunlardan biri de Endoskopik Ultrasonografi (EUS)’tur. Bu ultrason; mide, yemek borusu, bağırsak hastalıklarının yanı sıra karaciğer, pankreas, safra kesesi ve safra yollarındaki hastalıkları saptar.

Ultrason Çekimi Kaç Dakika Sürmektedir?

Ultrason çekim işlemi, ultrason çekilen vücut bölümüne göre değişmekle beraber genelde 30 ile 60 dakika arası sürmektedir. Bu işlem esnasında hasta herhangi bir ağrı, acı, sancı ya da sızı hissetmemektedir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

trparca ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!