Evinizin duvarlarında farklı görünüşe sahip olmak boya kullanmadan daha iyi bir odaya sahip olmak istiyorsanız mutlaka duvar kağıdı yöntemine başvurmanız gerekmekte. Her ne kadar çözüm yolu olarak duvar kağıdına başvurmanız gerekiyor olsa da nasıl yapıştırıldığını bilmeniz oldukça önemli. Duvar kağıdı nasıl yapıştırılır? Duvar kağıdı evinizin yeni bir havaya kavuşabilmesi için oldukça önemli bir etkendir.
Özellikle odanızın duvarlarını boyama gereksinimi duymuyorsanız hayat kurtarıcı bir fikir bile olabilir. Kullanımı basit olan duvar kağıtları sayesinde neredeyse hiçbir çaba harcamadan yapıştırma işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Bu Yazımızda Neler Var:
Duvar Kağıdı Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Duvar kağıdı yapıştırılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Duvar kağıdı her ne kadar yapıştırılıp geçilen bir şey olarak gözüküyor olsa da durum hiç de öyle değil. Bu işlemi yapmadan önce nereye yapıştıracağınıza kesin bir karar vermeniz gerekiyor.
Duvar kağıdını ıslak ve nemli bir alana yapıştırmanız sizin için hiç iyi bir seçim olmayacaktır. Duvar kağıtlarını kuru ve nem görmeyen alanlarda kullanacak olmanız uzun vadede kullanımı kolaylaştıracaktır.
Banyo, tuvalet gibi nem alma olasılığı aşırı yüksek olan alanlarda kullanılan duvar kağıtları ömür bakımından oldukça kısa olmaktadır.
Bu nedenle duvar kağıdını yapıştıracağınız alanın koridor, yatak odası ve çocuk odası gibi alanlardan birisi olmasında oldukça fayda bulunuyor. Söz konusu yapıştırma işleminden sonra uzun vadeli bir kullanım sağlamak hem sizin için hem de cebiniz için iyi olacaktır.
Duvar Kağıdı Yapıştırmak İçin Gerekli Malzemeler
Duvar kağıdını yapıştırmak her ne kadar kolay bir iş gibi gözükse de oldukça teferruatlı bir iştir. Bu iş için öncelikle bazı malzemeleri toparlamanız gerekmekte. Söz konusu malzemeler hem işinizi kolaylaştıracak hem de duvar kağıdını yapıştırmanızı sağlayacaktır.
Duvar kağıdı yapıştırmak için gerekli malzemeler nelerdir? Söz konusu malzemelerin listesini sizler için hazırladık, tek yapmanız gereken istenilen malzemeleri eksiksiz bir biçimde toparlamak.
- Makas /Maket Bıçağı.
- Yapıştırıcı sürme amacı ile kullanılmak üzere fırça.
- İnce zımpara.
- Sünger.
Söz konusu malzemeler hem duvar kağıdını yapıştırmanızı kolaylaştıracak hem de yapıştırma işlemleri için gerekli olan malzemelerdir. Bu malzemeler yerine elbette alternatifler de seçilebilir ancak ana amaç olarak aynı işleri görmeleri gerekmekte.
İlginizi Çekebilir: Hediyelik Tarz Nikah Şekeri Modelleri
Adım Adım Duvar Kağıdı Yapıştırma
Adım adım duvar kağıdı yapıştırma rehberimiz sayesinde kağıdını yapıştırma işlemlerini adım adım uygulayarak ilerleyebilirsiniz. Duvar kağıdını yapıştırmaya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bazı hazırlık aşamaları bulunmakta. Bu hazırlık aşamalarını da dikkate alarak ilerlediğiniz zaman sorunsuz bir şekilde yapıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
1- Duvarların Hazırlanması
Duvar kağıdını yapıştırma işlemine geçmeden önce duvarlarınızı düzgün şekilde ayarlamanız gerekmekte. Duvarlarınız çimento veya alçı sıva şeklindeyse uygulamanız gereken bazı adımlar bulunuyor.
Duvarlarınıza, 24 Saat önceden uygulayacağınız saten alçı hem korunmasını hem de daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Bu gibi işlemler duvar kağıdınızı sökerken iz kalmasını ve duvarlarda sökülmeler yaşanmasının önüne geçecektir.
2- Boyanın Yıkanması ve Zımparalanması
Duvar kağıdı yapıştırma işlemlerine geçmeden önce duvarlarınızda boya bulunuyorsa öncelikle bir deterjanlı su ile tamamen yıkamalısınız. Yıkama işleminden sonra ince zımpara yardımı ile duvarlarınızda yapıştırıcının tutunabileceği bir alan açmanız gerekmekte.
Hiçbir yapıştırıcı pürüzsüz bir alanı tutamaz, bu nedenle yapıştırma işlemlerinden önce duvarlarınızı ince bir zımpara ile zedelemenizde fayda bulunuyor.
3- Duvar Kağıtlarının Doğru Şekilde Kesilmesi
Duvar kağıtlarını doğru şekilde kesmeniz gerekmekte, doğru şekilde kesme işlemini makas veya maket bıçağı yardımı ile gerçekleştirebilirsiniz.
Duvar kağıdı ile kaplayacağınız alanı ölçün, daha sonra 5 – 10 Cm kesme payı da bırakarak uygun hale getirin. Sürekli tekrar eden şekillerde duvar kağıdınız varsa keserken her zaman devam edecek şekilde olmasına en iyi şekilde dikkat etmeniz gerekmekte.
4- Duvar Kağıdını Yapıştırma İşlemi
Duvar kağıdını yapıştırma işlemine tüm hazırlık işlemlerinden sonra geçebilirsiniz. Bu aşamada son derece dikkatli olmanızda fayda bulunuyor. Hem dikkatli olmalı hem de bir o kadar sakin kalmalısınız.
Duvar kağıdını duvarınızın en sütünden başlayarak yapıştırmanız gerekmekte. Duvar kağıdınızın arkasına yapıştırıcı solüsyonu uyguladıktan sonra tüm kenarları birbirine denk gelecek ve şekilleri devam ettirecek şekilde yapıştırmalısınız.
Yapıştırma işleminden hemen sonra bir ıspatula ya da nemli bir bez sayesinde duvar kağıdı içerisinde oluşan hava kabarcıklarını ortadan kaldırmanız gerekmekte. Hava kabarcıkları duvar kağıdınızın kötü görünmesinin yanı sıra kısa vadede yırtılmasına da neden olabilmekte.
Duvar kağıdını yapıştırırken yamuk olan ya da birbirine denk gelmeyen alanlar olduğu zamanlarda sakinliğinizi koruyarak yapıştırdığınız alanı dikkatli bir biçimde sökebilirsiniz. Hemen yapışmayacakları için söz konusu duvar kağıdını tekrar hizalayarak yapıştırma şansınız bulunuyor.